Pàgina d'inici » Dietari » Aquest resum de l’existència

Aquest resum de l’existència

M’arriba aquest poema que no sé de qui és. La veritat és, però, que em sembla que no es pot explicar ni resumir. Tot ell és un precís, lúcid i del tot tendre resum de l’existència:

A LA DERIVA

La vida l’he castigada vivint-la.

Fins on el cor m’ha sostingut

ardidament m’hi llançava.

Ara la meva jornada no és

sinó un estèril succeir-se

de ruïnosos costums,

i voldria fugir del negre cercle.

Quan em retiro, al punt de l’alba,

m’arbora un rampell, un desfici

de no dormir:

somio partences absurdes,

deslliuraments impossibles.

Ai las. La meva closa

i ardent recança

altra eixida no té

que la son, si venia.

En va, en va forcejo

per ser senyor dels dies

que em trabuquen, remorosos.

Jo naufrago en el temps.

(D’altra banda, i exactament entre parèntesi, diu que hi ha hagut un 94% d’aprovats a la Selectivitat. I un cop més em demano què selecciona, la Selectivitat. ¿De què serveixen concretament les PAU? Ja els deurà suspendre la vida, oi? O potser no, vés a saber.)

3 thoughts on “Aquest resum de l’existència

  1. És de Vicenzo Cardarelli (1887-1959), gran poeta (obra curta però substanciosa) i prosista de volada. Amb el títol del primer vers d’aquest poema que transcriviu, Miquel Desclot n’acaba d’editar l’obra poètica completa en català (Adesiara), sens dubte un dels luxes de què disposem ara mateix. Té, d’altra banda, llibres memorables, refinadíssims, com ara “Solitario in Arcadia”, “Il cielo sulle città”, “Il viaggiatore insocievole”.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s