Pàgina d'inici » Dietari » La raó de l’error

La raó de l’error

Debats i debats sobre aquesta monarquia borbònica que patim. Sobretot des que es destapà i es punxà la bombolla de tantes comissions i de regals monetaris es veu que no declarats. Bé, ja veurem què acaba passant. Però el que em continua venint de gust és insistir en una cosa que em sembla també força escandalosa, per no dir del tot escandalosa. No crec pas que no sàpiguen comptar, de l’1 al 6 si més no. Ho dic, i no és pas la primera vegada, perquè aquest monarca actual, Felip, ho és amb el número 6, cosa que deu voler dir que abans d’ell hi hagué cinc Felips més amb aquest títol de rei. El que passa és que entre aquests sis en compten un, representa que el primer, Felip el Bell (Felipe el Hermoso) -casat amb Joana de Castella, malèficament anomenada la Boja- que sí que va ser rei, però només de Castella, Espanya com a regne encara no existia. Les dades de la Història caldria respectar-les. El primer rei d’Espanya (rei de Castella i de Catalunya-Aragó) va ser Carles, nascut a Gant (Flandes) el 1500 i coronat com a primer rei el 1516 i sense saber encara la llengua, el castellà. Després ja sabem que també va ser emperador de l’imperi Germànic. Bé. El que volia dir és això: sí Felip el Bell (mort el 1506) va ser només rei de Castella, no pot ser que sigui comptat de cap manera com el primer Felip, rei d’Espanya. Per tant, sembla del tot clar que l’actual monarca, Felip, no hauria de ser el sisè, sinó el cinquè. Vull dir que no sé quina deu ser la raó de l’error. Però segur que n’hi deu haver alguna.

¿I si, al final, resulta que el virus -pròpiament dit- no fóssim sinó la gent -pròpiament dita- inclosos tots els qui fan de polítics sense tenir-ne capacitat, només l’afany de mantenir-se al poder, aquesta vanitat de vanitats? I el dubte serveix també per aplicar-lo al sistema judicial i als qui en aquesta monarquia el representen, és clar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s