Pàgina d'inici » Dietari » Sense cobrar només treballen els esclaus

Sense cobrar només treballen els esclaus

Un cop arribat ja a aquestes altures de la història, no em puc estar de dir que una part molt grossa del que en diem llibertat -i sempre pensant com a individu- consisteix a fer el que tinguis ganes de fer i a no fer allò que no tinguis ganes de fer, o que ja no tinguis ganes de fer després d’un temps d’haver-ho estat fent perquè en tenies ganes. Tot és molt personal, però és així com ho veig i sento. I encara una altra cosa. Sense cobrar només treballen els esclaus, vaig dir a l’aleshores president de l’Ateneu quan ara fa set anys em va proposar de coordinar els cursos de l’entitat i també d’impartir-ne algun i d’anar a la ràdio a explicar les activitats diverses que s’hi anaven i s’hi van organitzant. D’acord, li vaig dir. Però sense cobrar només treballen els esclaus. No em va caldre afegir-hi res més. De seguida ens vam posar d’acord. Un poc més de cent euros al mes. Res més. En tenia ganes, la veritat. Acabava de jubilar-me i em venia de gust. I no pas pels diners, ja veus. A qui interessi que sàpiga que ara com ara, a l’Ateneu, hi pot trobar cursos formatius de Llengües (català, francès, anglès, alemany, italià), d’Història, de Filosofia, de Literatura, de Ciència, d’Informàtica, de balls diversos. I per un preu molt més que raonable. No tracto pas de fer cap mena de propaganda, ben cert que no. De la mateixa manera que el que ara noto és que m’ha arribat l’hora de deixar-ho. És el que té la llibertat. Ja no en tinc més ganes, senzillament. He anat perdent aquella eufòria. I això sí: molt agraït a tots els professors, i professores -és clar-, que se’m van mostrar disposats a acceptar d’impartir els seu saber i coneixements. I a la Junta de l’entitat, és clar. I a la paciència que la Lurdes ha tingut sempre amb un servidor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s