Pàgina d'inici » Dietari » Anar a estudi

Anar a estudi

Vacances escolars. Fins al 14 de setembre. Els alumnes, és clar. No pas els professors a qui ara se’ls gira la feina de reunions i reunions. No he sabut mai perquè en fan falta tantes, de reunions. Força més de la meitat no serveixen per a res. Aquestes coses havien funcionat molt més bé quan hi havia llibertat de càtedra i també quan havíem fet servir l’expressió “anar a estudi”. ¿On vas, noi? – A estudi. Entre d’altres raons perquè l’educació, allò que se’n diu ser ben educat, s’ha d’haver obtingut des de casa, amb els valors de la família. I a estudi, en canvi, hi has d’anar a estudiar i a aprendre. I no a cap altra cosa. Ens hem anat tornant imbècils, la mar d’imbècils, amb tot això de l’igualitarisme i aquest llenguatge políticament correcte que no va enlloc. Qui estudia i fa els deures i s’esforça no és de cap manera igual que aquell altre que no fa res de res. I ara que aquests últims tres mesos les coses han anat com han anat el que no pots fer és queixar-te que els teus fills no hi hagin pogut anar, a estudi. I menys queixar-te en públic amb càmeres de televisió enregistrant-te. Els fills i la seva educació són cosa teva. Ets tu qui els ha tingut, és de tu de qui han nascut. A l’escola, al col·legi, a l’institut, a la facultat, s’hi va a estudiar i a aprendre i a formar-se com a persones i com a individus lliures. Res més. Anem a estudi, doncs.

La veritat, però, és que no tinc cap esperança que res de tot això canviï. La poca cosa que s’ha après és que cadascú és el centre del món. I pobre de tu que els contradiguis. Ahir mateix, exactament a 2/4 de 12 de la nit, era al balcó de casa i veia un munt de gent que passava riera avall. Gent jove. Un munt de gent jove. I cap d’ells duia màscara. Ja ens ho trobarem, vaig pensar. Consentiment i consentiment. I ben poc estudi. Amb totes les excepcions que calgui, és clar. I ara vacances. I els anomenats casals d’estiu, colònies o jornades de convivència (convis, tal com ja comencen a dir-se). ¿On aneu de convis?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s