Pàgina d'inici » Dietari » Art de màgia

Art de màgia

Aquesta frase que tinc anotada i que és de l’enciclopedista d’Alembert (París, 1717-1783): “L’art de la guerra és l’art de matar homes; de la mateixa manera que l’art (o la màgia) de la política és la d’enganyar-los”. Va ser justament ahir que l’atzar m’hi portà molt poca estona després d’haver llegit una piulada d’un representant polític, un d’aquells que d’entrada se suposa que precisament és dels nostres. De fet, servidor com més va menys ho suposa i més ho dubta. ¿Com es pot entendre, si no, que gairebé totes les piulades que publica aquest representant que dic siguin en una llengua que no és la nostra? ¿A qui van adreçades realment? ¿Potser és així que pretén eixamplar la base que diuen? ¿En una llengua imposada ara ja no només des de fora i que, sigui com sigui, no és la del país? Ves que no acabin estrenyent-la, la famosa base, en lloc d’eixamplar-la. ¿El punt que hi ha entremig de la màgia i el feixisme, de veritat que és la política? M’ho demano, és clar, perquè no ho entenc. ¿Mig feixisme, potser? No ens enganyi més, per l’amor de Déu! El feixisme, a més, sabem ben bé el que és, però no estic tan segur que sapiguem que quan parlem de màgia (no de màfia, eh!), ho fem d’una ciència oculta que pretén produir efectes amb l’ajut d’éssers sobrenaturals o de forces secretes de la naturalesa. Art de màgia. A banda que això que els qui fan de polítics, o n’han fet, no parin de piular, què vols que et digui! Trobo que fa poc senyor!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s