Pàgina d'inici » Dietari » I així anem

I així anem

Ja no es parla enlloc d’ordre ni de disciplina, de valoració de l’estudi esforçat, de la memòria, del mèrit, del fet de disposar de temps per llegir (i de fer-ho també en veu alta) i, així, afavorir la imaginació, de temps també per refrescar les lliçons, segurament perquè ja no n’hi deuen haver, de lliçons per estudiar…Tot de coses per a les quals fa falta, es clar, un suport i un estímul que ja fa temps que es troben a faltar als centres d’ensenyament que, per cert, ja no són d’ensenyament sinó d’educació. De manera que no vulguis ni imaginar-te com deuen anar ara les coses des de casa i de manera telemàtica! I el que d’altra banda hi ha i s’ha anat imposant és la rutina burocràtica, les innombrables reunions de temps perdut, l’encasellament de les assignatures que em sembla que ara ja no són assignatures sinó projectes amb tuteig universal i tot aquest argot pedagògic indesxifrable. Hi ha exemples, és clar que n’hi ha, i són en general desconeguts fora de l’àmbit estricte dels centres que els practiquen. Escoles “noves”, en diuen, i que et fa pensar en tot això de la “nova normalitat” dels nostres dies. Tota mena de tallers, perquè tot són tallers ara, amb aquest llenguatge i, posem per cas, aquesta activitat no inventada de cap manera sinó extreta de la mateixa realitat:

L’ARBRE DE LA VIDA

A través de l’art i d’una manera gràfica i creativa plasmarem les nostres reflexions entorn de qui som, les nostres arrels, emocions, valors… entrant cadascú en contacte amb ell/a mateix/a.

BUSQUEM EL TRESOR MÉS VALUÓS

En aquest taller pràctic es treballen estratègies per a valorar-nos positivament. El que pensem i sentim respecte a nosaltres mateixos impregna totes les àrees de la nostra vida.

L’ESCALA DE LES EMOCIONS

Entre tots farem que les nostres escales siguin alguna cosa més que un lloc per on pugem! Omplim-les de missatges emocionants!

MANDALA DE LES ABRAÇADES

(A les famílies) Fes-li una abraçada al teu fill, filla, nét, néta, nebot, neboda,… en un racó de l’escola que us emocioni i… feu-vos una selfie!!!

Envieu-la a l’adreça electrònica que us indiquem i farem el mandala més gros de la història!!!

Emocionem-nos junts mentre ens abracem!!!!

CREA EL TEU MANDALA En aquest taller aprendràs a teixir, creant i dissenyant el teu mandala amb llanes de colors i podràs experimentar com, aquesta activitat, ajuda a equilibrar les emocions i afavoreix la concentració i la comunicació.

-En fi, que podríem ben bé dir que la millor carta que juga la vulgaritat de tanta mandanga a favor seu és que resulta tan fàcil i tan còmoda. I així anem.

2 thoughts on “I així anem

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s