Pàgina d'inici » Dietari » Nou conjunt de normes

Nou conjunt de normes

“Nova normalitat”. Oxímoron. Aparent, si més no. Perquè, segons el llenguatge corrent, si una cosa ha de ser nova, no pot ser que sigui normal. I si és normal, el que no pot ser és que sigui nova. Tret, és clar, que, els qui ostenten el poder, s’hi refereixin com a derivats, diguem-ne etimològics, de “norma”. I que el que prevegin, després de tot això -tot suposant, és clar, que hi hagi un després- sigui l’aplicació de noves normes. Aleshores, sí. I és, de fet, el que es veu a venir. Nova normalitat com a nou conjunt de normes. No oblidéssim pas que una norma, segons el diccionari, és una regla a seguir. I que allò que en diem normal (i de retruc normalitat, qualitat de normal) és tota pràctica duta a terme segons unes regles establertes. I no hi ha més. Caldrà saber, això sí, de quines es tractarà. N’hi ha més d’un i de dos, en aquest món de pandèmia que vivim, que et fan sospitar que no tinguin la temptació de convertir les normes en lleis i del risc conseqüent d’una involució de tot plegat. No seria pas el primer cop, per cert. I el que penso és que potser la resposta correcta davant tants dubtes i qüestions és no saber respondre. No ho sé. No sé res. Barnes, Julian Barnes, a El Soroll del Temps, s’ha demanat en quin moment el pessimisme esdevé desconsol. No ho sé. Allò que sí que sembla cert, però, (i també seguint Barnes) és que el llop no pot parlar de la por de les ovelles. Ni vetllar-la. No ho sé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s