Pàgina d'inici » Dietari » Totes aquestes aromes

Totes aquestes aromes

Passejades. I totes aquestes aromes diverses. Al port, per exemple, tothom pendent de la feina que fa i que té. Cap aparença de cap altra preocupació. Ni de la sessió d’investidura d’avui mateix. Xarxes cosides i amanides per a la pesca quotidiana, posem per cas. Tot de diverses aromes. I amb tota la calma i tota la paciència. Persones anònimes i individuals, tantes com n’hi ha. I que n’ets, de dolça, pluja d’aquest gairebé estiu, suau i més aviat càlida. I al pensament tantes faltes antigues, infidelitats, odi, despit, falsedat, insídia, maldat i molts d’altres episodis intensos i desafortunats d’aromes tan pèrfides. Passió desfermada, desitjos salvatges i el mal causat a persones ben diverses, tantes injustícies comeses. Tot se’m desplega aquí davant mateix, sorprès, sí, davant d’incomptables febleses i de la manca d’amor i d’amabilitat feta sentir als del teu entorn mateix. Presoner tancat entre cel i terra. Passejada reflexiva, silenci ben lluny del mercat d’aquest dissabte i el perdó que demano a tothom a qui he fet mal. M’assec una estona, ara, amb la mar immensa i quieta aquí davant mateix i els Tres Turons, límpids i clars, just a l’altra banda del paisatge. Tot això fins que em ve novament al cap aquella noia preciosa, amb tota la frescor de la joventut i aquells ulls tan dolços, purs i plens de bondat. ¿Què se’n deu haver fet? ¿Per a què vols, ara, doncs, aquest ram de flors? Flors damunt la infelicitat i aquest ram que em cau de les mans. I res, que ja m’alço i tiro cap a casa d’on ja no em mouré. I és que s’ha anat fent tard al llarg d’aquesta passejada en companyia de La Passejada, tan bella i tan precisa, de Robert Walser el 1917.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s