Pàgina d'inici » Dietari » Plaça de la Reunió

Plaça de la Reunió

Mulhouse (o Mulhausen). Des de la Plaça de la Reunió d’aquesta segona ciutat d’Alsàcia, després de la capital Estrasburg. Plaça de la Reunió, deia, a causa del bloqueig duaner de Mulhouse que organitzà la nova República francesa del 1792. Aleshores, davant l’amenaça d’asfíxia econòmica, la burgesia de la ciutat optà per l’ingrés, o reingrés, a França. Després, el 15 de març del 1798, durant la festa de la Reunió que se celebra en aquesta plaça, la bandera ciutadana fou desada dins d’un estoig envoltat dels colors de la bandera francesa damunt del qual es llegeix: la República de Mulhouse reposa dins del si de la República francesa. Heus-ho aquí, doncs, penso. I és que igual que tot el conjunt d’Alsàcia, Mulhouse formà part d’Alemanya de 1870 a 1918 i de 1940 a 1944. Impressionant, per cert, la Casa de la Vila i el Museu Històric i el Temple de Sant Esteve. Tot tan acolorit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s