Pàgina d'inici » Dietari » La terminal del cervell

La terminal del cervell

11 anys fa ja des que vaig començar, empès per amics d’aleshores, a fer públics en aquests espais anomenats blogs els pensaments i les coses que m’anaven i m’han anat passant pel cap, dèries personals sobretot. Coses principalment sobre l’ensenyament i la literatura, també sobre la llengua, irrenunciable signe d’identitat, lectures fetes i recomanades, el deliri de la política i el desig i les ganes que aquest país esdevingui lliure d’una vegada. Coses així. Més aviat breus, partidari com sóc de la brevetat absoluta. Mai, però, no he deixat de banda la ploma, la ploma estilogràfica. Abans de teclejar a l’ordinador, des de sempre primer les coses escrites damunt del paper en blanc de la llibreta i notar com tot va lliscant, i la suavitat i el fet de sentir-te elegant. I la tinta, blava, color blau cel, exactament. És la mà, la terminal del cervell. Ho acabo de llegir i em sembla del tot cert. Amb ploma, i damunt del paper, les idees queden més clares i més ben exposades i el qui hi has escrit resulta molt més fàcil de retenir. El fet de teclejar, si de cas, ja vindrà després. O no. I ho dic perquè em sembla que fins aquí hem arribat. Gairebé segur. El futur, el desconec. I el desig cert és, això sí, que s’ho passin tan bé com puguin. M’estimo més llegir un bon llibre que no pas escriure’n, si més intentar-ho, un de dolent. Per aquí ja vaig passar-hi. I la sensació final és que em sembla que puc acceptar qualsevol cosa excepte si es tracta d’una ordre. Les ordres em superen del tot. Sobretot les que des de fa tant de temps ens fan arribar des de ja sabem on. No em desafujo, no em desentenc, de res, sempre partidari de fer el que em dóna la gana sense perjudicar ningú, esclar. I de no fer mai allò que no tinc gens de ganes de fer. I, si no en tenen cap, ara per Reis demanin que els duguin una estilogràfica i facin-la servir de seguida. La vida els millorarà, ja ho veuran i ja m’ho sabran dir. I, en fi, que tinguin un bon i esplèndid, i el màxim de pletòric possible, 2018.

10 thoughts on “La terminal del cervell

 1. Estic convençut que els estudiants memoritzen molt millor un tema quan l’escriuen en paper que no pas quan el teclegen.
  Moltes gràcies per aquests onze anys d’apunts. No ets prou conscient del gran servei que ens has fet a molts i com ens has ajudat a ser una mica menys analfabets. “Tot el que tincs” segueix com a llibre de capçalera.
  Estilogràfic i feliç 2018!

  Liked by 1 person

 2. He estar uns dies sense ordinador. Ara em trobo amb la sorpresa de què deixeu el bloc. Respecto la vostra decisió però em sap greu.
  Us destino un bon any i que gaudiu de l’escritura i la lectura. Jo també tinc preferència per l’estilogràfica i us entenc.

  Una abraçada des del Delta de l’Ebre.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s