Pàgina d'inici » Dietari » Una llufa de les més grosses

Una llufa de les més grosses

Sants Innocents. A Herodes no li va venir d’aquí. Sabia que havia nascut el rei veritable, descendent directe de David, i sense dubtar-ho va fer occir tots els nadons d’aquells dies, sants Innocents, pensant-se que d’aquesta manera també el nen Jesús faria desaparèixer. No fou així i hi hagué la fugida a Egipte, veritable llufa penjada a l’esquena d’Herodes que ni tan sols se n’adonà. Vessant polític de la Història Sagrada. Les llufes que ens hem anat penjant al llarg del temps. Els jueus no reconeixen Jesús com a fill de Déu, encara ara l’esperen. I ni com a rei van gosar aleshores salvar-lo de la Creu, al contrari. I hi ha qui se’n rentà fins i tot les mans, a Roma i a Ponç Pilat, governador d’aquella província romana de Judea, tant se’ls en donava. I així ara som on som. Amb el desig que no ens en pengin més, de llufes. I sobretot que tampoc no ens en pengem nosaltres mateixos. Si del que es tracta és de fer una “revolució”, que no sigui per implantar una cosa igual a la que ja hem tingut i encara tenim. La primera cosa que faria falta fóra no restar llastimosament com els mateixos disciplinats de sempre. Prou de gestos infantils, superficials. Prou de somriures i prou de fingiments. Com aquest “som gent pacífica”, una llufa de les més grosses. Innocents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s