Pàgina d'inici » Dietari » El cos del pensament

El cos del pensament

Les paraules “cese” i “extinción” en boca de Rajoy. El major Trapero també cessat, i espera’t. Record d’aquell tan recent “que nos dejen actuar”. I és que no sé de quina manera es pot anul·lar i esborrar allò que existeix i s’ha viscut tenint en compte, a més, que tot ha quedat enregistrat. ¿Negació de què? És del tot esperable, d’altra banda, i no suposa pas cap sorpresa, que entre els unionistes, i demà ens n’arribaran un munt de fora que s’afegiran als que ja tenim aquí mateix, hi hagi ple de violents. Ja ho vam veure ahir. Deu ser cosa d’un determinat adn. Veïns que sempre intenten inspirar la por, abusos que malauradament es pensen que són necessaris per al manteniment de cert estats, com ara el seu, i encara que aparentment facin veure que tenen explicacions per a tot. I llegeixo, finalment, aquesta entrevista a l’admirat catedràtic Emilio Lledó, que fa 90 anys. Diu, entre moltes d’altres coses -i per cert que no estic pas d’acord en totes-, que només ens diferencia la llengua matriu, les idees i la generositat que puguem transmetre. La veritat és que no em sembla pas poc important. Som on fa tant de temps que volíem ser. I no oblidem. Sobretot perquè la memòria és el cos del pensament. I ara fa falta que ho sigui també de l’acció i de tota la molta feina que queda per fer. I de la resistència.

One thought on “El cos del pensament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s