Pàgina d'inici » Dietari » Amos de casa nostra

Amos de casa nostra

Entenc, sense de cap manera compartir-lo, el sentiment dels qui diuen sentir-se tan catalans com espanyols. No hi ha res a dir. Sinó que, esclar, es tracta d’espanyols i, per tant, ja els deu anar bé la situació de submissió de Catalunya a la voluntat sempre indissoluble i unificadora que s’irradia des de Castella. Tampoc no hi ha res a dir. Alguns d’aquests segurament són fins i tot contraris al fet que s’apliqui la dissolució de l’autogovern nostre que les anomenades forces constitucionals, tan democràtiques elles, acaben de perpetrar. Potser és per aquesta mateixa raó que SCC convoca per a aquest diumenge que ve una manifestació a Barcelona a favor de l’aplicació d’aquest article 155, aquesta nafra. I hi criden els catalans i espanyols que “se sentin demòcrates”, quina gràcia. I just avui que fa 40 anys d’aquell “Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí” del President Tarradellas. I just també quan aquells que mai no se n’han anat pretenen tornar per esbotzar-ho tot: govern, parlament, llengua…Recordem que cada pare de família ha de ser amo de casa seu i no pas de la del veí. Hi ha més d’una i de dues cases en cada societat, i terrenys diversos que li són annexos. I resulta, per tant, contradictori que un sol home sigui amo de totes aquestes cases i de tots aquests terrenys. (Paraula de Voltaire. A Barreges).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s