Pàgina d'inici » Dietari » En espera de qui cometi l’error

En espera de qui cometi l’error

Partida d’escacs. Lentitud i estratègia. Més o menys. No sé si més o si menys. Assumir el resultat del referèndum en relació a la independència i immediatament demanar-ne la suspensió temporal i sense que res no es voti. I després signatura d’aquesta declaració per part dels diputats favorables, majoria del Parlament, però fora de l’hemicicle. No sé si és aquesta ben bé la manera de fer-ho a la catalana. No ho sé. No fa la sensació que tingui cap importància jurídica i, per tant, tampoc no sembla que hi hagi res a impugnar. Perquè a l’altra banda del tauler, ja ho veus, requeriment al Govern català que confirmi, o no, si el que ahir va fer va ser declarar la independència. Uns i altres guanyant temps a l’espera de qui cometi l’error que ho aboqui tot a l’escac i mat definitiu. Ara és el nostre torn. A veure. Diàleg i mediació no són possibles amb els qui ara manen a Espanya, ells mateixos ho diuen. I, a les seves Corts, ja sabem que no s’hi pot anar a parlar de res, d’entrada ja hi ets en minoria absoluta, i el resultat, també ho sabem, estaria més que cantat fins i tot abans de començar. De manera que la partida continua en marxa. Vés a saber fins quan. Tornem-hi.

One thought on “En espera de qui cometi l’error

  1. El que em fa més gràcia de tot és que a tot arreu hi hagi tants de saberuts capaços de no fer mai esment (mai dels mais), a la Història -com si no existís (i això que més d’un i més de dos fan cara d’anar regularment al psicoanalista).
    Tot és fred, interessat, i es tracta, per a ells, d’arribar a uns “acords”, a un “consens”, sempre dintre de “l’ordre constitucional” del país que sigui.
    Per a tants i tants la missió dels quals és dissecar tot allò que respiren, l’1 d’octubre, amb tot un poble dempeus i plantant cara, serà ben aviat oblidat, sebollit per la sorra de “l’actualitat” (potser en faran, ves a saber, alguna tesi doctoral prou erudita que no tindrà res a veure amb la cultura),
    Espero que, abans de dilluns, en Puigdemont torni a activar, definitivament i ja sense més camames, la Declaració d’Independència.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s