Pàgina d'inici » Dietari » Cacic, autoritari, racista

Cacic, autoritari, racista

“Viví tres años de mi juventud en Barcelona y voy por allí cada cinco o seis semanas. Conozco a su gente civilizada y amable, ahora acogotada y semisecuestrada por los caciques de la independencia, individuos pueblerinos, autoritarios y racistas”. Així s’expressava Javier Marías a la Zona Fantasma de diumenge passat. Fantasma. Fantàstic. Diria que me les he llegides totes, o gairebé, les coses de Javier Marías. Des de Los Dominios del Lobo fins a Los Enamoramientos, passant per Mañana en la Batalla..., Negra Espalda del Tiempo, Todas las almas, Corazón tan Blanco, Tu Rostro MañanaVidas Escritas, Desde que te Vi Morir… I també tot de coses sobre cine, Donde todo ha sucedido… Però saps què! Que ara s’ha ben acabat. Ni aquesta Berta Isla d’ara mateix, no penso llegir. Arriba un moment que t’adones que persones que, sense conèixer-les personalment, durant molt de temps has admirat a causa d’una determinada visió del món i de la vida que a través de l’escriptura se t’havia anat fent atractiva, de sobte t’insulten i arribes a descobrir que, com a molt, no passen de ser simples enemics, veritables enemics declarats. ¿Cacic, em diu? ¿I autoritari? ¿I racista? Ni civilitzat, ni amable, ni res. Cacic, autoritari i racista. I reconec que sóc de poble, això sí. Si n’arriba a ser, de vella, la novetat!, tal com ell mateix afirma a La Contra de L.V. d’ahir mateix. Com si fos mort, ja, per tant. Perquè, efectivament, per als morts també passen els anys a la memòria que en tenim, a la memòria on a poc a poc es van esvaint, tal com Marías en la meva d’ara mateix.

3 thoughts on “Cacic, autoritari, racista

  1. Jo fa temps que intento no llegir res d’escriptors FdP.
    Confesso que fa poc he llegit en Cercas, però prometo no tornar-hi.
    Hi ha tans bons llibres per llegir i tan poc temps per fer-ho.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s