Pàgina d'inici » Dietari » Miracles

Miracles

Tornat a casa, pràcticament de seguida em trobo Flaiano i aquell dia de 1960 que Jesús tornà a la terra i de seguida es veié assetjat per tot de fotògrafs i caçadors d’autògrafs entre els quals hi havia, barrejats, confidents policials, provocadors, brètols de tota mena, treballadors del fisc, maníacs sexuals, periodistes, les consuetudinàries prostitutes, un comitè internacional i també alguns sindicalistes d’aquests alliberats. I això sense comptar els sociòlegs, psicòlegs, estructuralistes, generativistes i cibernètics que acompanyaven els biòlegs, els físics i els actors i actrius de cinema. Naturalment, la televisió va transmetre els encontres diversos. I quan li sol·licitaren que fes algunes declaracions a la premsa, Jesús digué: Qui tingui orelles per sentir-hi, que escolti; qui tingui ulls per veure-hi, que ho vegi. Li demanaren, a continuació, si tenia pensat quedar-s’hi gaire temps. El suficient perquè em tornin a clavar a la creu o em mori de fred. I afegí: I, ara, qui encara m’estimi que em segueixi. Deixeu que els morts enterrin els seus morts; he vingut a posar l’espasa entre vosaltres i qui no deixi la família per seguir-me perdrà el regne del cel; pareu l’altra galta i doneu al Cèsar allò que és del Cèsar; el temple és dins del teu cor; ningú no és profeta a la seva pàtria. Etcètera.

La multitud, aleshores, començà a cridar: Miracle! – I Jesús prengué cinc pans i cinc peixos amb els quals atipà aquella multitud. – Un altre miracle!– cridaren tots després de l’àpat. Jesús sanà diversos neuròtics, convertí un sacerdot. –I encara un altre! – continuava la multitud. – Nosaltres no hem vist res.

I Jesús continuà amb més miracles, cada cop més. Un home li dugué la seva filla malalta i li va dir: Jo no vull pas que la curis, només que te l’estimis.

I Jesús besà la noieta i va dir: De veritat us dic que aquest home ha demanat l’única cosa que jo puc donar.

I un cop dit això desaparegué enmig d’un núvol de llum i deixà que la multitud comentés aquells miracles i que els periodistes els descrivissin.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s