Pàgina d'inici » Dietari » Ara monanem

Ara monanem

De Castelló a l’Ametlla de Mar i les seves més d’11.000 peces de ceràmica popular. I des d’aquí l’inici per al circuit de l’Ebre camí de la desembocadura. Terres de l’Ebre que no són només pròpiament les del delta, de cap manera. I així El Perelló (la mel), Rasquera (pastissets i corassons), Benifallet i el mirador fantàstic, Xerta, Aldover, Tortosa capital amb els Jardins del Príncep, Vinallop i Amposta i el pont penjat per embarcar fins a Deltebre (aquesta conjunció de Jesús i Maria, La Cava i potser també Sant Jaume d’Enveja, no n’estic segur). L’esplendidesa de la missa a la catedral més grossa del món. I el dinar a base de bé arran de riu, al Transbordador Olmos, nom d’aquell antic ciclista del temps de Coppi, Fausto. I els brindis abrandats amb ple de coses d’aquestes terres que diuen, per exemple, que ara monanem. I quan diem que monanem, podem contar-vos encara una altra animalada. Com aquesta que diuen que “Pepe de Madrinet” dedicava a l’amic estimat, “Peret de Txarels”, pels voltants de la festa major de la Candelera: Si véns a casa hi haurà tall al plat, / si véns a casa hi haurà el got i ben ple, / si véns a casa hi haurà llit i…Brindis, per tant, amb dites d’aquesta mena que anoto més aviat envermellit just abans del regrés definitiu a través de Camarles (balcó del Delta) per enllaçar amb l’A-7 fins a la Gal·la Placídia de Barcelona on acabem aquests 13 dies -castellans, andalusos (sobretot), murcians i ara també d’aquestes terres de l’Ebre- per al record que ho és també, esclar, per a la persona, Maria Dolors (acs), que se’ns quedà a Granada. Monanem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s