Pàgina d'inici » Dietari » Amors antics i inútils

Amors antics i inútils

Temperament femení, intel·ligència masculina. Inversió sexual frustrada. Segur que més d’un i de dos són i han estat així al llarg de la història. Potser el mateix Skakespeare, si més no per la poca cosa que se’n sap, no ho sé, o Rousseau i el seu bonisme -aquesta xacra de la qual fou segurament l’iniciador- tan proper, d’altra banda, al masoquisme. De tal manera que, ara, el que et demano és que no facis pas com la gent vulgar, que és sempre mesquina, i no em giris la cara quan passi pel teu costat ni que tinguis de mi un record tenyit de rancúnia. Al contrari. Voldria que quedéssim, l’un davant de l’altre, com dos coneguts de la infantesa que es van estimar una mica quan eren encara nens i que, tot i que després en la vida adulta siguin uns altres els afectes i uns altres els camins, conservin sempre, en un raconet de l’ànima, la memòria profunda del seu amor antic i inútil. Quina crossa tan bonica, Pessoa, encara!

3 thoughts on “Amors antics i inútils

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s