Pàgina d'inici » Dietari » Aquest últim preludi de Volcans

Aquest últim preludi de Volcans

Vist l’últim lliurament de la temporada de Volcans a Betevé. Em sembla una obra mestra total. De la mort al naixement, preludi de tot. La mort com a principi i el passat que és més present que mai mentre la memòria s’esvaeix i l’única certesa del futur és que la fi és sempre més a prop. Grandiosos Santi Trullenque i Sergi Pons. Sublims. La tria de les persones, l’escenari, les imatges i el so de la paraula moltes vegades sobreentesa, la música, tot. Han estat 13 episodis de mitja hora cada setmana, programa que honora també tot un equip i la cadena de televisió que l’ha emès. I en Django quan diu que el que li agradaria seria treballar amb animals o amb nens petits, i en Teo que diu que no sap què dir, que no tenia res pensat per dir i que, abans de parlar, primer s’ha de pensar. I la Martina que diu que ha de ser valenta, i en Danzeng, que té tanta vergonya però que diu que sí, que és feliç. I els nadons, Mila, Adrià i Kai, aquest mamant la primera llet del pit de la mare. ¿Llarga vida o estel fugaç? ¿Qui ets? ¿D’on véns? ¿Val la pena, viure? Hi ha un vespre i hi ha un dematí. I les sublims imatges finals de com tot comença. I l’elegància i la discreció. I aquest últim Preludi que deixo ara aquí sencer pensant en tot ell i, sobretot, en aquestes imatges que dic a partir del minut 20:30. I en la música tan fastuosa i plena de sentit. Estem en erupció. Enhorabona i que per molts anys. I que allò que en tu ha de ser llum no sigui foscor, Núria, benvinguda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s