Pàgina d'inici » Dietari » Una forma més de la follia

Una forma més de la follia

Follia. Ara sembla que el Govern d’Espanya no vol que el Consell (de València) s’adreci, en valencià, al Govern català ni tampoc al balear. Diuen que el valencià és una llengua que només és cooficial al País Valencià (perdó, Comunitat Valenciana, només faltaria!) i que de cap manera no ho és ni a Catalunya ni a les Illes Balears. És a dir, que tot sigui pel foment de la ignorància i de la mala bava. Res de nou. Són folls. Folls malintencionats a qui, per cert, no se’ls podria aplicar de cap manera aquella dita de Frassineti que diu que hi ha una forma de la follia que consisteix en la pèrdua de tot excepte de la raó (i de l’enteniment). Perquè esclar que ho saben, i en són ben conscients, que la llengua és la base de tota identitat. Una identitat, la nostra, que els fa nosa i que, per això mateix, la volen no només migpartida sinó també, i sobretot, sotmesa i subjugada en nom, diuen, d’una Sagrada Unitat (castellana) que em fa pensar en Portugal i en tota la resta de colònies que han anat perdent al llarg del temps i de la Història. I no ens penséssim pas, però, que n’hi ha prou amb la intel·ligència si no va sempre acompanyada de tensió, de tota la tensió que ens cal.

3 thoughts on “Una forma més de la follia

  1. Com m’agradaria veure’ls enfilar-se a la parra si els d’allà diguessin que no parlen espanyol, que el que ells parlen és mexicà, o argentí, o urugaià, o peruà…
    Els caixers de Bankia (i sense poder-ho assegurar diria que els de Caixabank també) et donen l’opció d’escollir català o valencià. Vergonya, senyors, vergonya!
    Podríem fer una “maragallada” i dir-los que renunciem a la versió “català”, que la “valencià” ja ens està bé.

    Liked by 1 person

  2. Els caixers de Caixabank al País Valencià ofereixen l’opció “Valencià”. Entenent que “català” entra dins aquesta opció. Parlo dels caixers que conec a Vinaròs, Benicarló, Penyiscola… Ja no dic res dels que desconec.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s