Pàgina d'inici » Dietari » Un viatge dels més bons

Un viatge dels més bons

Viatges d’estiu. De moment, que sàpiga segur, Andalusia, 13 dies. Per feina, naturalment. No viatjaria pas si no fos per feina. Més de 300 viatges, dec haver fet. I sempre per feina, de guia turístic. Sense cobrar, és a dir pagant, tan sols un, n’he fet, i va ser al Marroc, l’any 89, naturalment sota la batuta magistral d’en Pep Quintana. Ja fa temps de tot plegat. Si no fos per feina, no cal dir que el que faria seria quedar-me a casa, tan a la fresca com pogués, i llegir. Al capdavall també llegir és viatjar. I allunyat, a més, de tota multitud, de tota congregació i de tota confraria. Qualsevol bona lectura és igual que un viatge dels més bons, aquells que es fan fora de temporada i amb les màximes condicions de comoditat que la teva butxaca pugui permetre’t. Tornar a Rulfo i al seu Pedro Páramo, per exemple, tal com recorda avui mateix, de manera esplèndida, Josep M. @fonalleras. Tot de dubtes i d’interrogants més que no pas, segurament, aquelles lectures en què et reconeixes massa fàcilment i que et reafirmen tan sols en les teves pròpies conviccions. Llegir per viure, llegir per a no-res, ara que és temps d’estiu i potser en tenim més, de temps. Llegir, també, sense cap projecte ni finalitat. I molt menys, encara, per fer-te veure. Ni per informar-te. Llegir a la recerca d’informació no és llegir. En fi, que passarem calor, lògicament, a Andalusia, molta calor. Una calor que suportarem, però, amb la resignació que el viatge el fem per feina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s