Pàgina d'inici » Dietari » Així ho ha volgut el poble

Així ho ha volgut el poble

No és a través de consultes populars que s’ha de decidir, per exemple, on ha d’anar a parar la nova biblioteca pública, ara que es veu que s’ha fet petita la que tenim des de fa tant de temps. No he estat mai usuari de cap biblioteca i he estat de sort d’haver-me pogut permetre d’adquirir els llibres que a cada moment m’ha semblat que valien més la pena. I així la biblioteca sempre l’he tinguda a casa. De manera que, particularment, tant se me’n dóna i m’és ben igual on ara es decideixi instal·lar aquest nou espai de llibres, i no només de llibres -cada vegada, per cert, hi ha més de tot, a les biblioteques, i massa sovint allò que més hi manca és el silenci fonamental, diguem-ho clar. Però vaja, el que vull dir és que no em sembla que aquesta mena de decisions hagin de dependre de cap consulta popular. És responsabilitat del govern dels municipis, i dels tècnics corresponents. Per això hi ha eleccions i per això són votats i escollits. I també per això cobren el sou que els correspon. I no pas per treure’s el mort de sobre a la mínima que apareix un dubte o una indecisió. Perquè, esclar, després, si la cosa no surt bé, resulta massa fàcil sortir dient ah, és que així ho ha volgut el poble. Sinó que en general el poble no sap res, home! I, a més, cadascú va a la seva i agradar a tothom ja sabem que és impossible. No passa res, per tant, i no és pas que no hi hagi confiança. Només demano una cosa: que no em feu perdre més el temps en consultes d’aquesta mena i que us mulleu un poc de tant en tant, benvolguts alcaldes i regidors dels municipis. Per l’amor de Déu.

One thought on “Així ho ha volgut el poble

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s