Pàgina d'inici » Dietari » Aquells dijous

Aquells dijous

¿Esdevenir personatge públic, dius? No, home no. On vas a parar. Tot el dia en boca de tothom, que si ase que si bèstia, que si fas bé que si fas mal. Deixa-ho córrer, creu-me. El que hagis de fer fes-ho tan bé com puguis i, encabat, el consell és que procuris veure les coses justes i necessàries que calgui veure, i que miris de no ser vist més enllà del que sigui imprescindible. Surt de l’aparador, per l’amor de Déu. I exposa’t tan poc com puguis, just el mínim que faci falta. Recorda aquelles paraules de Don Draper quan deia que, tot i viatjar contínuament, sempre tornava sense haver vist res de nou. Per cert, que no ho sé a tu, però el que és a mi de vegades penso que m’agradaria prou de viure amb algú com la Peggy Olson, la de Mad Men, eh!, Elisabeth Moss es diu l’actriu d’aquells ulls sublims. Els ulls que, segons Karl Ove Knausgard a La Mort del Pare, llibre esplèndid, són l’única part de la cara que no envelleix mai. Fins que es tanquen per sempre, esclar. I ara, ja, vigília de Corpus (Christi). Recordo quan s’esqueia sempre en dijous, igual que Dijous Sant -que encara és en dijous però que passem per alt sense Sant Sopar ni res, ni tan sols la traïció de Judes- i el dia de l’Ascensió. Tot allò fa temps que es va acabar i ara segur que dius Corpus i una majoria immensa de joves no saben ni de què els parles. Igual que de tantes altres coses, de fet. Bé, vigília de Corpus, avui. L’Ou com Balla balla des d’abans d’ahir i demà la tradició de les catifes de flors (processons suposo que ja no) es mantindrà no pas arreu. Llocs com Solsona,  Sitges o La Garriga i no sé ara si gaires més. En fi, tot ple de coses que hem anat perdent pel camí, el cos de Crist, Pange Lingua Gloriosi.

2 thoughts on “Aquells dijous

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s