Pàgina d'inici » Dietari » Quan era ric

Quan era ric

31 anys, farà demà passat de la mort de Joan Oliver, també conegut amb el sobrenom de Pere Quart quan feia de poeta i fins i tot amb el de Joan Pendonista si es tractava de passar més desapercebut. I no és pas que tingui la intenció de repassar ara la seva trajectòria, prou ben estudiada d’altra banda per part de tots aquells que de veritat hi entenen, però sí d’esmentar un petit fragment que extrec de l’esplèndid Àlbum Joan Oliver que el PEN Català edità fa uns quants mesos i del qual la seva Presidenta, col·lega i amiga Carme Arenas acaba de fer-me obsequi tot dinant fa un parell de dies al magnífic Regulador de l’actual hotel Bagués. Grandiós plaer també, no cal dir-ho, de les més de 2 hores d’intensa conversa tan plena de gràcia i de bon humor que tant li agraeixo. Aquest petit fragment que dic aparegué l’any 1987 a Joan Oliver tal com raja i es tracta d’unes paraules adreçades a Xavier Borràs que deien així:

“Aleshores jo quan era ric treballava, però treballava en coses vocacionals i sense cobrar perquè com que jo ni per viure, ni per casar-me, ni per a res, no necessitava cobrar, senzillament no cobrava, comprens? Perquè jo crec que l’home no ha vingut al món treballar, eh?, l’home ha vingut al món per viure, per desenvolupar totes les seves potències, els sentiments, els sentits, el sexe, l’amor, l’amistat, l’esport, la contemplació de la meravella dels paisatges, els viatges, el coneixement d’altres terrenys, […]”.

D’altra banda, un Bloomsday més, avui. La jornada escrita a l’Ulisses, però també Els Morts, de Joyce gairebé sempre presents. Entre moltes altres coses seves que em fan pensar que segurament ja no estic al dia i que no sé segur, tampoc, si hores d’ara tinc ja gaires ganes d’estar-hi. Estar al dia. Ben mirat, ¿què vol dir, estar al dia? ¿I de què serveix?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s