Pàgina d'inici » Dietari » Tantes dependències

Tantes dependències

La bellesa no pot resumir-se i un enze no passa de ser una ment poc exigent i ja sabem que qui s’acontenta amb poca cosa és que deu ser molt poca cosa. Fer de dependent. Vés a saber si no estem fets per ignorar que no som lliures. (Tantes dependències). Als Quaderns de Valéry, en què fa dies que torno a entretenir-me, i parlant de Bergson, llegeixo que la Creació no la va presenciar ningú. I tampoc l’evolució de les espècies. Imatges fantàstiques de tot plegat. Perquè, ¿com t’ho fas per representar-te un estat de les coses abans de totes les coses? És massa fàcil dir que no hi havia res. Una nit, un silenci. Però tot això són dades positives. Les tenebres necessiten ulls i també memòria de la llum, de la claror. Silenci que és l’espera del brogit. ¿Com t’ho fas per definir el no-res? ¿O per saber què queda quan no queda res? I així fins que m’adono que apareix a la pantalla la ressenya esplèndida de Marina Porras, una més, sobre Erskine Caldwell (nom, per cert, que no havia sentit mai). Cap avall no hi ha sostre. I pensa que, només amb el perfum, no n’hi ha prou per combatre la suor. Tantes dependències.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s