Pàgina d'inici » Dietari » No em tornis a trucar

No em tornis a trucar

¿De veritat que vols arribar a dalt de tot? Sí, no queda gaire. Harvey Keitel i aquell fantàstic primer Scorsese de l’any 1967. ¿Qui truca a la porta? Who’s That Knocking at My Door? No hi ha ningú, aquí dalt. I està ple de serps. M’acolloneixen, les serps. Va, vinga, no fotis, som-hi. Però si no saps ni on vas. ¿On vas? 4 hores, hem trigat. I res, aquí no hi ha res. ¿Què hi tens, al cap? ¿I per què encens un ciri? Sí, molt bé, les vistes són precioses, però res més. Se m’ha fet molt llarga, l’excursió, que ho sàpigues. I aquell noi, que dius que és una antiga parella teva, i que vas deixar que et fes tot el que dius que et va fer, violar-te a dins del cotxe…Però no vull perdre’t, em dius. I que no ets una qualsevol. Molt bé, però ¿com vols que et cregui?, ¿com vols que em cregui aquesta història? Potser a ell li vas explicar el mateix, jo què sé. I, a més, ¿com és que se’t va ocórrer pujar amb ell en aquell cotxe i deixar que et portés per un camí perdut com si res? Au, va…3 Red Label, després del numeret del gelós desarmat d’aquella noia amb molta més formació i estudis que no pas ell. 3 Red Label, tant és. O el doble, o el triple, tot a fer punyetes. Imatges que no s’esborren. Blonda cabellera a l’aire. ¿De què et servirà, després, que facis venir un parell de putes si vosaltres sou cinc i a elles no els agrada que les assetgin encara que vosaltres sigueu italians, o el que sigui que sigueu? Quin fàstic, tot plegat! Suor i mala olor. I tothom vol diners i, a més, els vol sense haver de fotre res. ¿Què t’hi jugues? Sou tots uns cabrons i uns fill de puta, us diuen les putes. I ara et fas el penedit, esclar. I vols que la blonda (magnífica Zina Bethune) et perdoni de tot el que vas arribar a dir-li. T’estimo, i això ja ho saps, li dius. I t’he trobat a faltar, però ara tot anirà bé, ja ho veuràs. T’he perdonat! I em casaré amb tu. I ets tan tonto que et penses que ella també ho és. No és així, escolta: no pots casar-te amb mi en aquestes condicions. No m’has de perdonar res tu, em sents? No vaig fer res que jo hagués volgut fer. Vaig ser forçada, violada, ¿que no ho entens? Doncs bé, no n’hi ha prou que em diguis que m’estimes. I ara ves-te’n, fot el camp. Fins demà, és a dir, fins mai més. No tornis a trucar al pom de la porta de casa, ¿em sents? Little Italy i aquella esplèndida, inusitada, nostàlgica i repressora simbologia religiosa. Hora i mitja per emmarcar. Blanc i negre, i la selecció musical, chapeau, que hi encaixa del tot, en aquesta història:

Mith Ryder & The Detroit Wheels – Takes a ride
The Channels – the Closer you are
Jr Walker & the All Stars – shotgun
The Searchers – Ain’t that just like me
The Genies – Who’s that knocking at my door
The Chantells – The Plea
The Doors – the End

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s