Pàgina d'inici » Dietari » Conseller en Cap

Conseller en Cap

Fa estona que hi dono voltes. Tot i no ser republicà, m’agrada la pregunta i m’agrada el tracte de vós, ja era hora. Després, no sé per què el vicepresident Junqueras no fa servir, em sembla que mai, els adjectius Honorable, o Molt Honorable, que de sempre corresponen al President i als consellers del govern -ell, per cert, en diu membres. També em demano com és que fa tant de temps que ha desaparegut la figura de Conseller en Cap substituïda per la de vicepresident, que no és exactament el mateix i, a més, és un mot que em sembla més aviat lleig i prosaic. En fi, que no sé què se n’ha fet, del càrrec de Conseller en Cap, tan històric i tan estètic de sonoritat, i que tant m’agradaria que tornéssim a tenir.

Hi ha, però, encara una altra cosa que em volta pel cap i que no té res a veure amb tot això. O potser sí. Potser tot té a veure amb tot mentre continuem en vida. Un pensament de Chamfort en relació al que podríem dir-ne èxit literari i que diu exactament així: Allò que comporta l’èxit d’una quantitat important d’obres anomenades literàries és la relació que s’estableix entre la mediocritat de les idees de l’autor i la mediocritat de les idees del públic.

I també del mateix Chamfort sobre l’acció dels governs que va conèixer: El públic, el poble, és governat tal com ell mateix raona: el seu dret és el de dir ximpleries igual que el dels ministres consisteix a fer-les, a posar-les en pràctica. De part meva, deixeu-me dir, però, que la sort, o la fortuna, per arribar fins allà on sóc, haurà de passar per les condicions que el meu esperit li impongui.

One thought on “Conseller en Cap

  1. Sóc del parer que tant Puigdemont, com Junqueras i Romeva són molt creïbles. Hauríem de fer per maneres que Puigdemont continués a la política. Penso que, amb Junqueras, fan un bon tàndem. Puigdemont hauria de trencar aquest compromís amb en Mas que el lliga i l’obliga a plegar. Mas no té credibilitat, per a mi l’ha perduda tota. I mai no ha sigut sant de la meva devoció. No us enganyaré, jo simpatitzo amb ERC. Però trobo que demanar al senyor Puigdemont que plegui és restar un gran valor a la política catalana. I ara no ens podem permetre el luxe de bandejar els més bons. Puigdemont, Junqueras i Romeva fan molt bona fila. Una bona fila transversal. Formen un bon equip. No el malmetem.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s