Pàgina d'inici » Dietari » La “Imprevidència”

La “Imprevidència”

Més enllà de qualsevol judici, de qualsevol opinió. Hi ha la Divina Providència, deia Flaiano, però també deu haver-hi la Divina Imprevidència. Segurament totes dues vigilen, però és la segona la que deu regular tots els nostres errors i tot allò que se’n deriva, els xocs de trens, els naufragis, els terratrèmols, els tsunamis, les matances d’innocents, la pesta i totes les malalties i epidèmies del món, les catàstrofes més petites i també les més grosses. L’impossible diàleg entre el Bé i el Mal, equilibrats en el temps segons la llei dels números més grossos i tantes vegades terribles i esfereïdors; o això o vés a saber, potser el que passa és que cap de les dues no hi són ni existeixen, ni la Providència ni la Imprevidència. Potser només hi ha la totpoderosa natura imprevisible i el simple i incontrolable i també inexplicable curs de les coses i de la humana manera de ser. Més enllà de tot judici i de tota opinió. Paraula de creient.

2 thoughts on “La “Imprevidència”

    • Els que tinc són: Cuentos, fàbulas y Lo demás es silencio (aquí a la pàgina 205 hi ha aquest Monólogo del Mal), Literatura y Vida (Alfaguara), La Vaca (també Alfaguara) i La Letra E (igualment Alfaguara).

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s