Pàgina d'inici » Dietari » ¿Quina nota has tret?

¿Quina nota has tret?

De moment serà només en alguns cursos de Primària, però que Déu ens agafi confessats. I els mestres, pobrets, que vés a saber la feinada que se’ls gira per avaluar les coses segons aquestes pautes que el Departament ha fet públiques. Fins i tot aquesta competència que en diuen d’Aprendre a Aprendre. ¿Com es deu poder valorar una cosa així? Sort que ja no hi ets, és la primera cosa que em passa pel cap. I de veritat que els ben planyo, els mestres. I això és tan sols l’inici d’aquesta escola que en diuen nova 21, i amb tot l’èmfasi del món. Res de puntuar de zero a deu. Res tampoc de suspens, aprovat, bé, notable, excel·lent Això s’ha acabat. De fet crec recordar que els zeros, des de fa un cert temps, tot i que merescuts, ja no eren admesos, massa agressius. I ara, a més, tot són àmbits, àrees, dimensions. I la micro-agressió que deia l’altre dia de retornar exàmens amb correccions massa ostentoses. Aquest canvi de marxa, en fi. I em fa gràcia que el Departament parli d’incorporar l’avaluació com una part del procés d’aprenentatge. Com si tota la vida no hagués estat així, sinó que n’havíem dit notes, ¿quina nota has tret, o t’han posat? I tot quedava perfectament clar. Hem d’anar a la moda, molt bé. I la moda ara el que dicta és buscar tres peus al gat i fer dels alumnes, de cadascun d’ells, els protagonistes únics de l’aprenentatge que aconsegueixin. No deu caldre que se’ls expliqui res, doncs. Ells tot sols ho aprendran, o no. I no farà cap falta, tampoc, que n’admirin cap, de mestre o de professor. ¿Per què ho haurien de fer, si al capdavall sembla que no hi pintin res i que el paper que hi fan fa tota la sensació de ser la de simples tècnics o monitors? Per l’amor de Déu. I ho deixo aquí, que em sento massa esverat i perdo l’oremus!

4 thoughts on “¿Quina nota has tret?

 1. Hola,Miquel, comprenc la teva desesperació!!!
  Tot està tant embolicat, oi?
  El dia 14 vam celebrar els 125 anys de l’arribada dels Salesians a Girona (1891).
  Festa senzilla però sentida.
  Com ha canviat tot.I també nosaltres anem canviant. Però, i els valors? On són?
  Què creus que passarà amb el REFERÈNDUM?
  Abraçada.

  FRANCESC
  Gi

  Liked by 1 person

 2. Jo també dono gràcies a Déu per haver-me jubilat, sa i estalbi!
  Ja sé que tinc molta rancúnia vers una espècie que pulula per escoles i instituts: psicopedagogs, però no puc evitar-la. Amb alguna excepció, no n’he conegut gaires que toquessin bores.
  Exagerant, moltes vegades havia manifestat, en claustres i altres reunions: que l’ensenyament no s’arreglaria fins que tanquessin amb clau i forrellat la Facultat de Ciències de l’Educació. Dir-li Ciència a l’Ensenyament o Educació ja és el primer dels absurds

  Liked by 1 person

 3. M’he cansat de comentar que això d’incorporar l’avaluació com a part del procés d’aprenentate no és cap novetat. Sempre ho ha estat!
  La resta de “novetats” van tant en la linia de no molestar que ja es veu que la cultura de l’esforç que havíem de recuperar (que ens insistien tant que calia recuperar) passa a millor vida.
  Espero que la moda passi aviat que encara em queda un fill en la primària…

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s