Pàgina d'inici » Dietari » Transformacions

Transformacions

No, no hem estat fets d’una sola peça. Podem saber aproximadament com som, o com ens pensem ser. No podem, però, saber de cap manera com o què acabarem essent. Ho dic pensant en aquell projecte de Transformacions de què parlà Flaiano, que no em canso de llegir. Res d’aventures normals ni de xacres psicològiques. No, res de tot això. Més aviat l’heroïna que es converteix en home i l’heroi que resulta que en el fons és un vulgar pederasta. I la cambrera que té es fa actriu i la rep fins i tot el Papa. La puta, ardent i fervent monàrquica, funda un cercle literari i arriba a senadora. Un ancià torna a la infantesa i s’enamora de la mestra a qui el confien. L’heretge veu, de sobte, la Mare de Déu, es fa conferenciant i acaba treballant en un banc. Una nena escriu poesies i amanseix i entendreix un cafre que volia agredir-la. De la seva banda, el cafre, ja convertit,  obre un col·legi i fins i tot el dirigeix. Els diaris i els noticiaris en van plens, de coses així. Tot és imprevisible. I en fi, que, si de tot plegat en féssim una novel·la, el més bo seria que al final tots acaben essent la mar de feliços. Senzillament perquè és la transformació, el trànsit, allò que condueix a la felicitat que tant diem perseguir. Esclar que tenim el cas de Gregor Samsa transformat en escarabat, o en una cosa que s’hi assemblava. Kafka se’n volia anar de casa i no sabia com fer-ho. Sigui com sigui, Sic transit gloria mundi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s