Pàgina d'inici » Dietari » L’ham dels èxits immediats

L’ham dels èxits immediats

Temps de plantar cara a la davallada de l’entusiasme. Aquella vanitat que ens feia pensar que érem diferents de com en realitat sempre hem estat. Ja gairebé no en queda, de vanitat, i ara l’aparença és que tot està ja dat i beneït. Mal camí i mal sistema. No hi hem de caure, en aquesta trampa, però. Perquè no és veritat que ja no hi hagi al·licients. N’hi ha de tota mena i sempre hi ha coses que es poden aprendre si un ho vol. Això sí: és molt important evitar de caure en allò d’aquells personatges de Glengarry Glen Ross (James Foley, 1992), amb els esplèndids, entre d’altres, Jack Lemmon i Al Pacino, uns personatges ignorants de la seva condició de pures marionetes d’aquella agència immobiliària (en segons quins aspectes potser, fins i tot, predecessora de la publicitària de Mad Men, el fascinant serial que tot just acabo de veure complet i segurament ja en parlarem) i d’aquell món del qual no controlen el mercat de valors i que es creuen capaços de canviar el destí que els espera obsessionats, com estan, amb el que en podríem dir l’ham dels èxits immediats. Res del que has fet en el passat no compta i és sempre i cada dia que has de demostrar el que vals. Suposats companys convertits en enemics ferotges, gairebé també traïdors, dins d’un ambient opressiu i asfixiant i, encara, amb l’amenaça certa de perdre la feina només que mostris el més lleu símptoma de relaxació. Miratges que no tenen res a veure amb l’individu ni amb la llibertat. Miratges que t’acaben esclatant davant mateix dels nassos. Tot absolutament versemblant. Com si el temps no hagués passat perquè segurament tot ha anat anant a pitjor. Competitivitat, consecució d’objectius, marionetes amunt i avall en què, amb tot l’entusiasme del món, hauríem de mirar de no caure.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s