Pàgina d'inici » Dietari » El derivat d’un derivat

El derivat d’un derivat

Els horòscops no poden predir-ho tot i, menys encara, endevinar-ho. No eren segurament de preveure les coses que a poc a poc van apareixent a la llum, i no només aquí entre nosaltres amb això dels missals. I diria que tampoc els vidents no en són capaços. L’astrologia com a pseudociència. Aquesta pseudociència que tracta de les influències dels astres en els destins dels éssers humans i de la predicció d’esdeveniments terrestres segons llur posició i aspecte (la dels astres, esclar). Perquè sembla que l’home, com a tal, aparegué a la Terra fa aproximadament 60.000 anys. I que la Terra hi és des de fa 5 mil milions d’anys. La Terra, com a planeta derivat del Sol o de la fragmentació de qualsevol altra estrella, és, doncs, en relació a l’Univers, allò que l’ésser humà és en relació a ella. L’home és, per tant, el derivat d’un derivat. I l’astrologia, deixà escrit Flaiano, arrenca justament d’aquests dubtes. ¿Per què, si això és així, excloure que l’home estigui orientat per les mateixes forces que han orientat, misteriosament (o més ben dit, inexplicablement), l’Univers? ¿Forces biològiques, que el plasmen, li donen forma, segons una geometria absoluta, que no coneixem? Astròlegs i vidents, derivats d’un derivat. És des de sempre que tot ha penjat d’un fil. Vivim el futur de fa 20 anys. Arribarà un dia que tot se sabrà. Qui ens ho havia de dir! La veritat és que la cosa és greu, però no pas seriosa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s