Pàgina d'inici » Dietari » Pèrdua de sentit

Pèrdua de sentit

Potser és aquesta grisor ambiental, no ho sé. Baix de moral, però, i sense cap eufòria tot i que veig que el departament d’ensenyament acaba de satisfer aquell tant per cent de la famosa paga extra del 2012, de quan encara era en actiu. En actiu, quina expressió. I quina civilització, la d’un país com el nostre. O la de qualsevol dels que tenim al voltant, l’Occident civilitzat n’havíem dit. Les aparences són d’increment del benestar, estat de benestar ara que surten ja tantes veus que diuen que tot això serà insostenible (mot de moda) d’aquí a no res. Educació i ensenyament obligatoris, ja veus quin nivell, assistència sanitària, facilitat de les comunicacions, tecnologia i tecnologia que fa que tot ens sembli que ho tenim a l’abast. Ens ho sembli, només. Ja dic que no sé si és aquesta grisor ambiental d’avui, però totes aquestes coses no són pas de franc i el preu diria que és la pèrdua del sentit del que és humà. Perquè no tan sols augmenten els delictes de tota mena, és cada dia que ho veiem, sinó també la disposició a explotar-los i a servir-se’n i gairebé a imposar-los com a únic contacte amb la societat (Flaiano). Qui estigui lliure de pecat que llanci la primera pedra. Es podria dir, igualment, que vivim amb el temor constant de perdre el que tenim, o ens pensem tenir, i mentrestant l’entorn és ple de famílies desmembrades i destrossades, de persones que s’ho passen pitjor que fatal, sobretot des que no hi hagué més remei, ja fa temps, sinó que el femenil llinatge hagués de treballar també fora de casa, i nens que bramen i protesten i diem que no sabem què els passa i els duem aleshores al psicòleg -aquest ofici que existeix tan sols als països més o menys rics, capriciosos i consentits. I així fins que arriba allò que l’únic somni de l’home és anar-se’n, ni ell mateix sap cap on. Anar-se’n i enviar-ho tot a fer punyetes. Sense cap fe ni cap creença.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s