Pàgina d'inici » Dietari » Perdoni, professor, ¿pot fer la classe en català?

Perdoni, professor, ¿pot fer la classe en català?

I tant que sí. I tant que és del tot cert que n’hi ha prou que un estudiant, un de sol, demani que la classe sigui en castellà perquè tothom s’hi avingui, fins i tot el professor. I això encara que prèviament, i abans d’obrir-se les inscripcions, s’hagi del tot anunciat que el curs serà en català. No és de país normal. O potser és que aquesta és la anormalitat que perseguim. No t’hi apuntis en un curs si desconeixes la llengua en què t’anuncien que serà impartit. No t’hi apuntis o, si no, si tant t’interessa la matèria, primer aprèn-la. I és que al revés no passa mai, el castellà tots l’entenem, el llegim i més o menys el parlem, però no passa mai que cap estudiant, enmig d’un curs que s’imparteix en castellà, demani una cosa tan normal com seria, perdoni, professor,però ¿pot fer la classe en català? Esclar que aleshores ens trobaríem que més d’un i de dos (professors) tampoc no la saben o que, senzillament, no els en dóna la gana. Per tant, naturalment que és del tot encertat pensar i escriure que totes les independències tenen un preu i que em fa l’efecte que, al pas que anem, el preu de la nostra serà la llengua, serà el català convertit en una nosa, si no rectifiquem i ho fem, a més, amb tota urgència. Gràcies Vicent Partal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s