Pàgina d'inici » Dietari » Setmana Santa a Malta

Setmana Santa a Malta

Ser a La Valletta durant la Setmana Santa i mai més ben dit. Solemnitat i caràcter marcadament religiós. La majoria de la població és immensament catòlica. Ni remotament sóc capaç de dir el nombre de religiosos que aquest migdia sortien de la Catedral de St.Joan just acabats d’assistir a la cerimònia que s’hi ha celebrat. Un nombre impressionant en qualsevol cas. D’altra banda, m’expliquen no resulta gens estrany trobar-te pel carrer grups de capellans, frares i també monges potser, fins i tot, parlant tranquil·lament entre ells, fent-la petar, que diríem. Puc donar-ne fe, que això és així. 

A l’interior de la Catedral, les precioses lloses de marbre del paviment amb inscripcions llatines i en d’altres llengües, també la nostra, com a cementiri dels grans mestres de l’Orde de Malta, les restes de cavallers aragonesos i catalans, i també de portuguesos, alemanys…I, esclar, els dos quadres més famosos de Malta: la decapitació de St. Joan Baptista i la de St. Jeroni, obres mestres de Caravaggio. 

Setmana Santa a Malta i la visita a l’Oratori de St. Domènec i les imatges del Sant Sopar, tan venerades aquí tal com ens ho expliquen.

I moltes més coses que encara no he vist. Les processons de Divendres Sant, per exemple (ara és vespre de dijous). Ja en parlarem. Perquè diumenge serà Diumenge de Pasqua. I ens diuen que una festa com aquesta aquí dura no pas com a casa nostra fins dilluns sinó fins dimecres, festa de St. Gregori que els serveix per commemorar el dia històric que marcà la fi de la pesta bubònica que matà més de 10.000 maltesos durant el segle XVII.

Demà cap al sud de l’illa. I Marsaxlokk.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s