Pàgina d'inici » Dietari » Com si tot fos fum

Com si tot fos fum

Has de veure Mad Men, has de veure Mad Men, fes-me cas. Amics que no han parat de dir-m’ho. Doncs bé, dies de Mad Men. A punt de començar la quarta temporada. Em sembla un serial molt més que grandiós. Hi és tot, tenien raó. Els paquets de Lucky, el whisky, la ginebra, el vodka, Old Fashioned…, una amant sempre ben a prop. Món d’homes de l’agència de publicitat, inicis dels 60 del segle passat. Avui en diem masclisme i, tot i així, m’encanta. Manipulació professional, setges sexuals, la feina i els negocis. El que importa no és el que siguis sinó com ho venguis! Històries tèrboles, personatges de doble personalitat lligats al seu destí pràcticament de tragèdia grega. Don Draper, geni de la publicitat a partir d’una identitat del tot falsa, i la bellesa de la seva dona i dels dos fills que tenen a l’inici -després en naixerà un altre-, Don Draper, sí, que té de tot, no li manca res i, en canvi, la seva vida se m’apareix gairebé com a miserable. I la senyora Draper i l’excels dels seu marit, i els fills, i la immensa soledat en què, a pesar de tot, viu. I la senyoreta secretària Olsen, Peggy, pors, incerteses, creativitat, problemes dins els món dels homes, i l’evolució que s’hi va endevinant. I així tots i cadascun, Campbell, per exemple, cobdícia exagerada, fracàs matrimonial, amors no confessats. I l’Sterling i la disfressa constant del seu posat. I vinga beure i fumar. Ben bé com si tot fos fum. Bellesa de portes enfora que es podreix per dins. Si n’hi arriben a passar, de coses, i no totes, per cert, reflectides en imatges! La vida mateixa. Hipnosi. Argument i estètica.  Un poc més de 50 episodis em falten encara per veure i resseguir. I moltes gràcies, amics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s