Pàgina d'inici » Dietari » Doneu i se us donarà

Doneu i se us donarà

De l’Evangeli segons Sant Lluc, 6, 36-38: …No jutgeu, i no sereu jutjats; no condemneu, i no sereu condemnats; perdoneu, i sereu perdonats; doneu, i se us donarà; una mesura bona, atapeïda, sacsejada, curulla serà abocada a la vostra falda; perquè amb la mesura amb què mesurareu, se us mesurarà en bescanvi.

M’hi féu pensar l’altre dia el president del govern d’Espanya. Tanta generositat. No crec pas, però, que tingués en compte cap evangeli. Ja ens coneixem i la lliçó que en tot cas i de veritat podem extreure’n, d’aquest doneu i se us donarà… (graciosa ocurrència), és que ja l’experiència, tractant-se d’Espanya, ens ensenya justament que, si vosaltres doneu, se us prendrà tot, us ho prendrem tot, i la llengua abans que cap altra cosa. Prou que voldríem confondre-la, l’experiència, i anular-la i ignorar-la. No deixa de ser cert, però, que qui atrau l’atenció dels cobdiciosos, dels gorrers, d’Hisenda i àdhuc de tota quanta cortesana, serà desposseït de tot el que és seu. Segurament Jesús amb aquell seu doneu i se us donarà hipnotitzà un món on el desig i les accions que se n’havien de derivar són del tot contràries a la norma d’aquest món nostre de cada dia, tal com de sobres s’ha anat demostrant amb tota claredat i evidència. I per cert que, pel que fa a la llengua, l’única cosa que se li sentí dir, al president d’Espanya, fou el mot rodalies. I ara, després de tot plegat, facin el favor de no ser malpensats. Els ho prego.

2 thoughts on “Doneu i se us donarà

  1. Ho tenim pelut. Aquest homenet esperpèntic i prototípic del casticisme carpetovetònic, guru en diferents televisions de Madrid i president de Cantàbria que s’anomena Miguel Ángel Revilla, es veu que està molt emprenyat per la injecció de diners que Rajoy destinarà a Catalunya. Diu que no pot ser, que se sent agreujat pel fet que la seva comunitat no rebrà res. El més fotut de tot és que encara s’ho deu creure, que la cosa va de veres. Es deu pensar que aquesta falsa promesa es complirà, aquesta vegada sí. Pobret. Aquest botzinar denota la curtedat d’enteniment del personatge. Tanmateix, li quedarà el consol de poder bescantar Catalunya i els catalans en els programes que li donen tribuna, que és un deport molt espanyol. Com sempre, cornuts i a pagar el beure. Ara que ve la Setmana Santa, aquest tipus deu pensar que criticar els catalans és com fer-ho amb els jueus. Que som uns fenicis i “levantinos”, que només som bons per pidolar. En canvi, ells, els castellans de Castella, nova o vella, són nobles de pensament i d’acció, desinteressats pels diners, trempats i bona gent. Noblotes, coño !

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s