Pàgina d'inici » Dietari » L’opressió que es comet en aquest món

L’opressió que es comet en aquest món

Cadascú viu i va fent segons les seves raons, històries i experiències. Però Cohèlet, a qui de tant en tant és tan bo de tornar, deixà escrit que més val no prometre que no pas prometre i no complir. I també que va veure persones dolentes ser soterrades amb tota mena d’honors i de cerimònies (i més endavant, podem afegir-hi, nominades fins i tot candidates al Premi Nobel de la Pau). I penseu sempre que, si la serp mossega abans d’haver estat encantada, no se’n treu res de tenir a disposició un encantador de serps perquè aleshores esdevé perfectament inútil. M’he adonat, a més, de l’opressió que es comet en aquest món. Els oprimits ploren i no hi ha qui els consoli; i ningú no els pot consolar perquè la força és dels opressors. Considero més feliços els morts, que ja no hi són que no pas els vius, que encara viuen. Però més feliç que els uns i els altres és el qui encara no ha nascut i no ha vist el mal que es fa en aquest món. I a la que deixem de ser nens és com si ja fóssim morts. Aquelles il·lusions que et feien tenir sempre els peus assentats als núvols. I també la sentència de Txèkhov: no us caséssiu mai si el que de veritat temeu és la soledat. Segurament perquè l’amor, tal com l’entenem i sempre que no es tracti de l’amor envers els fills, no passa de ser un malentès, descansa damunt tota una sèrie de malentesos. Vanitat i més vanitat, conclou Cohèlet, tot és en va.

I ara, en aquesta hora de la tarda, falta ja poc perquè s’acabi la jornada electoral de l’AteneuBCN. #OrdreiAventura i prou de tanta difamació de gent dolenta i que visqui el talent d’una vegada. Si no guanyem l’Ateneu, ¿com vols que guanyem la Independència?, diu en Santi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s