Pàgina d'inici » Dietari » Novament he aconseguit enganyar-los

Novament he aconseguit enganyar-los

Viure i treballar fins que arribi l’hora del repòs final. Cloenda sublim de Txèkhov a L’Oncle Vànya i més, encara, si és Josep M. Pou qui la diu i la interpreta. Models que no cal conèixer personalment, potser fins i tot és millor no conèixe’ls personalment, no fos cas. La mateixa sensació que em fa la figura de Fernando Fernán Gómez, sinó que ell ja és mort malgrat continuar viu a través de tantes pel·lícules, algunes obres mestres, o gairebé, com per exemple El Viaje a Ninguna Parte en què hi ha aquella escena on el personatge que representa fracassa estrepitosament a l’hora d’intentar convertir-se en actor de cine vist i comprovat que la companyia de teatre ambulant que dirigeix ja no té cap futur. I el cas és que no fa gaires dies hi hagué una Contra de L.V. que reproduïa una entrevista a Josep M. Pou en què en un moment determinat aparegué el nom de Fernán Gómez. “Novament he aconseguit enganyar-los”, diu que deia aquest últim. “Essent, com sóc, un actor pèssim, aconsegueixo que es creguin que sóc el millor. Mira si n’arribo a ser, de bon actor”. Grandiós. Aquesta aparent humilitat que tantes vegades serveix de disfressa del punt de vanitat necessari per poder continuar vivint i treballant fins al final de tot.

2 thoughts on “Novament he aconseguit enganyar-los

  1. Aquesta vanitat, l’ego inflat, als artistes els és permès i necessari. Qui s’enfrontaria al públic sense aquest punt de desvergonyiment? Jo no en fóra capaç. “El viaje a ninguna parte”, quin gran comèdia ! Jo la vaig escoltar per primera vegada, teatralitzada, per RNE, devia córrer l’any 1983. Cada dia un capítol, al migdia. Encabat va ser novel•la i pel•lícula. Hi treballaven Juanjo Menéndez, Emma Cohen, Tomàs Blanco, José Sacristán, José Carabias.., gran veus de la interpretació espanyola. Em pregunto per què s’ha perdut el teatre radiat? A Ràdio 4 se n’havia programat, i a Catalunya Ràdio també, fins fa pocs anys. Les emissores tenien en plantilla un quadre d’actors. Tinc entès que a la BBC Ràdio no han deixat de fer-ho. Els britànics deuen continuar estimant la cultura.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s