Pàgina d'inici » Dietari » Desencallar-ho tot

Desencallar-ho tot

Astúcia, paciència inesgotable, coratge, la intrepidesa de les bèsties si convé. Tot això és el que cal davant la situació a què hem de fer front. I també la proclamació fervent i decidida, per part dels líders, d’estar disposats a tot el que faci falta, àdhuc anar a la presó, cosa que de totes maneres els tribunals espanyols no gosaran decretar. S’ha de desencallar tot d’una vegada i es fa llarg esperar, molt llarg. Sí, llegeixo una estona Lluís Solà aquest dematí. La saviesa continguda a Llibertat i Sentit (Edicions de 1984). Cito: I que s’acabi aquest no poder creure en el “jo sóc”; aparèixer la immensitat de l’ésser i ser amb les altres coses, ser un “som”, lligat a tot i ignorant de tot. Veure l’ésser com un núvol immens i ser com una gota d’aquest núvol, inconscient. I, a més a més, coaccionar la llengua d’un poble és coaccionar la força espiritual d’aquest poble. Destruir la llengua d’un poble és destruir i menysprear la força i la capacitat espiritual d’aquest poble. Perquè, a banda que és un crim abominable, és també un acte de vexació i d’empobriment de la humanitat. Tot sembla ja explorat i no hi ha, doncs, cap altra cosa a fer que no sigui desencallar-ho tot ben desencallat.

3 thoughts on “Desencallar-ho tot

  1. Durant massa anys ens lamentàvem de no tenir uns líders que estiguessin a l’alçada de a ciutadania. Confio que ara no haguem de patir per tenir una ciutadania que no estigui a l’alçada dels líders. A la societat catalana, que ja ha protagonitzat la sacsejada histórica imprescindible, li toca arribar íntegra al final d’aquesta partida. Pitjor que no aprofitar-ho, seria ara renunciar a ser-hi.

    Liked by 1 person

  2. Deixeu-me recomanar una novel·la acabada de publicar que m’ha agradat molt i que acabo de llegir. Es tracta de “La ballarina de Berlín”, de Joan Daniel Bezsonoff, Editorial Empúries. Culta, ben documentada, amb sentit de l’humor, ben escrita, amena, divertida… En fi, hi xalareu de debò.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s