Pàgina d'inici » Dietari » Aprendre sense pensar

Aprendre sense pensar

Em vénen gairebé tots els mals haguts i per haver cada cop que em cau a les mans aquest llenguatge de moltes de les escoles del país, hores d’ara potser ja majoria. Bonisme recalcitrant d’aquest present que vivim que amb prou feines si té res a veure amb com el món de veritat funciona. Estratègies per valorar-nos positivament nosaltres mateixos, el que pensem i el que sentim, l’escala de les emocions de tal manera que entre tots farem que aquestes nostres escales siguin alguna cosa més que el lloc i el mitjà per on pugem o baixem per tal d’anar d’un pis a l’altre: guarnim cada graó d’aquestes escales amb missatges emocionants! I, després, el mandala de les abraçades, abracem-nos, abraça els teus fills, els teus néts i nebots i fes-ne selfies, de tot plegat, i envia’ns-les que en farem el mandala més gros de la història. Emocionem-nos junts mentre ens abracem i aprenem a teixir creant cadascú el seu mandala (prometo que fins avui no havia sentit mai aquest mot del qual he hagut d’anat a cercar el significat!) amb llanes de colors i ja veureu com tot això ens ajuda a equilibrar les emocions i afavoreix la concentració i la comunicació que ens cal. Podria continuar, però ho deixo aquí. Tots els mals em vénen. Del fet d’estudiar, ja enlloc no se’n parla, ni de la necessitat de cap esforç. De manera que m’estimo més anar-me’n a Confuci, sí, Confuci (551 aC-479) que en aquell temps que visqué deixà ja dites coses com ara que aprendre sense pensar és inútil, i que pensar sense aprendre és perillós. I també que, per l’amor de Déu, estudia, estudia com si no haguessis mai d’arribar a aprendre prou coses, com si et fes por d’oblidar tot allò que has arribat a aprendre. Estudia!

3 thoughts on “Aprendre sense pensar

 1. Excel·lent, Miquel. Sempre estàs inspirat.
  Que por molts anys conservis aquesta saviesa d’interpretació del que ens envolta.
  I nosaltres, endavant donant-ne exemple.
  FRANCESC
  Gi

  Liked by 1 person

 2. El problema és que ni pensen ni aprenen. Però això si, fan moltes “activitats”, que els “gurus”, dominants a l’ensenyament, recomanen.
  Què hi farem! És el desti marcat per uns quants il·luminats “bonistes” (aquí podeu escriure psicopedagogs)

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s