Pàgina d'inici » Dietari » Terra de llops

Terra de llops

Espanya ha estat sempre un país retardatari, deia Max Aub als seus Aforismes del Laberint, i tradicionalista, catòlic i romà a tota prova, si més no de paraula, dur de clepsa, fanàtic, pobre; d’acord que amb els seus avantatges humans: acollidor, decent, humà, tota una sèrie de virtuts personals que no tenen res a veure amb la política que s’hi fa tot i no estar-hi renyides; i tant és que sigui a la dreta com a l’esquerra, això sí. I no hi ha cap dubte que l’home és llop envers la resta d’homes. Res de nou sota la capa del sol. Potser el que no sabíem és que Espanya és terra de llops per excel·lència. ¿O és que tal vegada t’estimes més que em deixi endur pel nacionalisme? Hahah!

2 thoughts on “Terra de llops

  1. Crec que rere qualsevol cap d’estat francès, tant si és de dretes com d’esquerres, hi ha sempre un Lluís XIV al darrere. Si és un mandatari rus, hi ha un tsar (que ve de Caesar). En cas que es tracti d’un espanyol, hi respira -tothora- un Duque de Alba.

    Liked by 1 person

  2. Retroenllaç: El ronc com a queixa de l’ànima | miquelcolomer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s