Pàgina d'inici » Dietari » Tantes i tantes mancances

Tantes i tantes mancances

“…Contador d’històries perquè escoltava, no parava d’escoltar. I és que per a mi un contador d’històries és com un traficant que fa contraban a través de les fronteres”. (John Berger, 1926-2017). Notícia que apareix a tots els mitjans, o gairebé. La mort de John Berger, escriptor, pintor, crític d’art… Britànic. I la veritat, pobre de mi, és que ni tan sols n’havia sentit el nom i, ni molt menys, la veu. Fins ara, que tot just s’acaba de morir. Tantes i tantes mancances. Segurament farà falta llegir-ne coses i sentir la seva veu tal com, per exemple, hem sentit la d’aquest altre immens contador d’històries plenes d’humorisme del més bo i d’un optimisme incorregible, P.G. Wodehouse, en qui ara feia temps que no pensava. Aquell seu Psmith, l’irreprensible. I Jeeves, el majordom, grandiós i perfecte majordom anglès, o britànic, tant se val, bé, no, tant se val no, que ningú no s’enfadi. Més fidel que un ca, diuen, i més independent que un gat. I tants d’altres personatges. Ai, si el Regne Unit hagués fet cas del senzill i honrat Wodehouse! Potser ni tan sols aquell seu Imperi, no hauria perdut.

One thought on “Tantes i tantes mancances

  1. Wodehouse? Honor a aquells gegants que ens han donat inoblidables moments a les nostres vides i gratitud a la Providència que ens ha atorgat el do de fer-los predecessors nostres per poder-los assaborir.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s