Pàgina d'inici » Dietari » Ficades de pota

Ficades de pota

El trànsit era fluid i la pel·lícula dura a penes 82 minuts. Locke (Steven Knight, 2013), amb Tom Hardy tota l’estona al volant de l’auto i com a únic actor visible. Dels altres, només se’n sent la veu a través del telèfon del vehicle. Redempció i fracàs. Hem de ser honestos i mirar d’oblidar els greuges. Viatge a l’origen de la llum i aquest repte de no ser mai exemple de la dita “tal faràs, tal trobaràs”. Funesta dita. El bri de cinisme que sempre deu caldre per fer cine del bo. He ficat la pota. Tan sols una vegada, una d’única, me n’he anat al llit amb una dona que no és aquella amb qui convisc tan i tan bé i des de fa ja tant de temps. Però he ficat la pota i ara hi ha algú a punt d’arribar en aquest món i és culpa meva, jo en sóc el pare i vull ser-hi, necessito ser-hi. No odio aquesta dona, no la conec prou com per odiar-la, però tampoc no me l’estimo. No podem odiar les persones que no coneixem prou. Potser tampoc estimar-les. Però ara a casa no em perdonen i tampoc a la feina, que he deixat penjada per poder assistir al naixement, i hauré segurament d’afrontar una condemna de per vida. I també et recordo a tu, pare, no et pensis pas que no. Perquè tu, pare, aquestes coses no me les vas ensenyar. Totes les putes coses que menyspreo, les representes tu, pare, encara que ja no hi siguis. Bé, sento ja la veu del nadó, arribo de seguida, el trànsit és fluid, no et preocupis. Sublim, tot plegat, mentre penso que potser de tant en tant ens convindria un poc de John Locke (1632-1704). Les dimensions de la llibertat. Fracàs i redempció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s