Pàgina d'inici » Dietari » Beure a galet

Beure a galet

A Espanya (és a dir, Castella), l’únic corrent d’opinió no permès és el que transigeixi, poc o molt, amb la independència de Catalunya. La resta sembla que no tingui cap importància. De manera que ja pots, des d’aquí, mirar de pactar res que hi tingui a veure, la porta és tancada a pany i forrellat. La porta i la ment. I és que no es tracta només de diners, de deutes o de finançament, ni molt menys. Del que es tracta és de la visió del món, de la manera de ser-hi i estar-s’hi que comporta la llengua que s’hi parla. Sinó que d’això no se’n diu mai res. Mai no es parla del tret més distintiu, veritable signe de distinció que és la llengua que tenim del tot sotmesa i supeditada, mentalment colonitzada. És per la llengua que som distints. La resta, tots els pactes nacionals que vulguis, drets a decidir, referèndums, comissions negociadores…, què vols que et digui, és exactament com si em fessis beure a galet. Perquè l’únic corrent d’opinió amb què un servidor no transigeix és justament el de la llengua, la base i la marca de tot el que a partir d’aquí resulti negociable. I bé, això sí, Bon Nadal a tothom. Naturalment.

4 thoughts on “Beure a galet

  1. Bon Nadal!
    I no oblidem, tampoc, el català d’Emili Vilanova i el de Juli Vallmitjana (grans documents!), ni, ara mateix, el d’aquestes comunitats de gitanos esparses per tot França i qui sap si per tot Europa…

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s