Pàgina d'inici » Dietari » Tot són tubs

Tot són tubs

És molt més difícil no pensar que no pas pensar. Si no penses, no existeixes. No n’estic del tot segur. Coses que han estat del tot rellevants i que ara sembla que la secta de pedagogs que ens governa pretengui que deixin de ser-ho. L’ofici d’ensenyar, per exemple, i aquesta nova obligació del professor de no transmetre res. Vida irrellevant. El que passa, però, és que l’home pensa per instint i ja sabem fins a quin punt resulta difícil de reprimir un instint. I, d’altra banda, que el mannà els caigui del cel, és el que molts esperen i tenen com a desig suprem avui i cada 22 de desembre en un país com aquest. Tot el que sigui i calgui per no haver de guanyar-se’l ells, aquest mannà. Nivell desfigurat. Tot són tubs, deia Lichtenberg. Les coses més importants les realitzem a través de tubs. En són una prova, abans que res, els òrgans de reproducció, la ploma d’escriure -ara que ja som minoria absoluta els qui ens en servim- i, naturalment, el nostre fusell. Sí, el nostre fusell. Perquè, ¿què és l’home, sinó una confusa pasterada de tubs? Pensem-hi, pensem-hi. Amb el tub del pensament, altrament dit ànima.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s