Pàgina d'inici » Dietari » El gaudi de les coses petites

El gaudi de les coses petites

Crítiques de Paterson, la pel·lícula de Jim Jarmusch, que em fan venir unes ganes tremendes d’anar al cine a veure-la. Sobre la monotonia i les coses petites de cada dia, detalls sense importància. La feina -llegeixo- i els moments d’estranya elegància d’aquells que duen una vida monòtona però que, a l’endemig de tants dies idèntics els uns als altres, pensen i escriuen coses, històries sense acció moltes vegades extretes de fragments de lectures fetes a l’atzar o de l’observació de la vida al llarg de les hores que passa al volant de l’autobús, sempre el mateix recorregut, que és el cas i l’ofici de qui protagonitza la història. Pensar i escriure (o pintar si més t’ho estimes). I no només per fer hores i passar l’estona. No com aquells altres que quan llegeixen ho fan, diuen, per matar el temps, com si tal cosa fos possible. El gaudi de les coses petites, i sobretot breus, de cada dia més que no pas la recerca de les grosses que tampoc no et duen enlloc. Ni de novel·les de les quals, a banda que no n’ets capaç, Josep Pla ja ens deixà dit que són, en general i tret de comptades excepcions, la literatura infantil de les persones grans. Ni, tampoc, cap aspiració de publicar res. No sé ara si per humilitat o bé per vanitat. Així que, ja ho veus, ara mateix el propòsit que tinc és el de veure Paterson tant aviat com pugui. Tot aprofitant per dir-te, això sí, que no podré mai fer meves aquelles conviccions que van fer possible que no t’adonessis que tu i jo érem, per damunt de tot, un cos vora un altre cos. I que, lluny d’assumir-les, les maleiré sempre. ¿Què et sembla millor, estimar o ser estimada? Totes dues coses, d’acord. Però, si haguessis de triar, ¿què triaries?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s