Pàgina d'inici » Dietari » Per gentilesa

Per gentilesa

Sembla que hagi de ser molt fàcil mostrar-se agraït, donar les gràcies, quan ens han fet un favor, quan ens han facilitat un servei o quan, senzillament, hi ha persones que es recorden de nosaltres el dia que fem anys -moltes gràcies, en vida teva/vostra- o també en el de l’onomàstica. Per gentilesa. El que es veu, però, és que n’hi ha molts que ho deuen considerar la mar de difícil. I més com més va. Potser és que de manera subconscient, o fins i tot inconscient, l’orgull se’ls rebel·la davant la idea -del tot equivocada- que es tracta d’una obligació i no pas d’un reconeixement amable. Bonhomia.

Temps, pel que sembla, de pessebres laics que, precisament, no són pas d’agrair. Oxímoron flagrant. Si és pessebre, no pot ser laic. Si és laic, no pot ser pessebre. Exactament igual que les persones que els propugnen i els exposen en relació al seu pas per la vida. Contradicció immensa i omnímoda. Cul-de-sac.

 

One thought on “Per gentilesa

  1. Sóc agnòstic i de vegades agrairia tenir fe, ser creient i practicant. Però no en tinc, ni de petit quan resava per pura obligació o superstició. No hi ha manera. No obstant, sóc partidari del pessebre (o betlem). A casa sempre n’hem muntat. Els meus fills tampoc són creients, no perquè els hi hagi obligat, però celebren el Nadal amb pessebre i nadales, que en català són una joia. No sabem el tresor que tenim. Són cançons extraordinàries. És la nostra cultura, sense la qual i sense la nostra llengua no fórem res.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s