Pàgina d'inici » Dietari » No em facis perdre el temps

No em facis perdre el temps

Intensitat. Tot allò que implica i comporta un esforç màxim i una activitat extrema. Si no treballes, no cobres. I després no et queixis. Hi ha atur, sí, d’acord. Però també hi ha ple de gent a qui senzillament no els dóna la gana de treballar. No està fet per a mi això de llevar-me tant d’hora. Ho he provat, però no puc. M’estimo més el subsidi, aquest nivell. Intensitat. Què els expliques, a ells! Llegeixo, d’altra banda, que també les frases han de ser intenses (Tavares). Les escrites i també, suposo, les emeses a través de la parla. La intensitat d’una frase indica el grau d’educació d’aquesta frase. I, així, una frase poc intensa és una frase mal educada per al lector, o per a l’oient que t’escolta. ¿Que per què? Doncs perquè no has de fer perdre mai el temps a ningú, ni més ni menys. Que bonic. Hem de ser discrets, d’acord. Però també intensos, tan intensos com puguem. I, si pot ser, també individuals. No ser individuals ve a ser la mateixa cosa que no ser.

2 thoughts on “No em facis perdre el temps

 1. En aquest país nostre és un ideal esperar que et recompensin per la bona feina feta. Estic d’acord amb vós que hauria de ser així. Treballes, t’esforces? Doncs vet aquí el teu premi. En una societat normal hauria de ser així. Però a mi l’experiència em diu que n’estem lluny, d’aquest ideal que es deu donar en altres indrets centre i nord europeus. I potser ara hi haurà algú que m’ho desmentirà i també tindrà raó, perquè cada experiència vital és personal i intransferible. Jo, com deia, m’he trobat que l’esforç i l’honestedat en la feina no se m’ha recompensat com em mereixia. Més aviat som un país on no es valora prou aquest aspecte, on sovint no trobes el terreny favorable a la productivitat, en què l’empresari practica la gasiveria i la malfiança combinada amb el paternalisme. He treballat sempre en l’empresa privada. En altres àmbits o rams ho desconec.

  M'agrada

 2. “Si el seu fill no pot suportar la tensió d’un examen de coneixements bàsics, vostè hauria d’estar molt amoïnat”
  “Els llibres estan molt més valorats que la lectura”.
  “Si llegir els clàssics ja no és motivador per als joves, la culpa no és dels clàssics.”

  Gregorio Luri

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s