Pàgina d'inici » Dietari » Possibilitat de ser d’una altra manera

Possibilitat de ser d’una altra manera

El que passa és que la literatura no és cap negoci entre l’escriptor i el lector. És, si per cas, una amenaça, una devastació, un robatori, una acció desequilibrada que exigeix l’existència d’un futur que recompongui les coses i els noms. Equilibri. I també Dubte. Però no és pas l’escriptor qui ha de dubtar. Són les frases seves, que han de dubtar. I el lector. Aquella certesa que provoca disturbis i no pas un disturbi que té per efecte una certesa. Escolti: tot el que és així pot, també, ser d’una altra manera. No hi ha res que no pugui ser d’una altra manera. I tot el que és és una possibilitat de ser. Més que res perquè el que també hi ha és un llenguatge de diumenge. Aquells poetes i aquell llenguatge seu que no avança i que es passeja per on sempre s’ha passejat i que cada vegada diu: que maco!

En fi, encantat, molt més que encantat, amb Gonçalo M. Tavares i les Breus Notes sobre Literatura-Bloom (Ed. del Periscopi amb traducció de Pere Comellas). Impossible de resumir, aquesta petita joia. L’amputaríem.

One thought on “Possibilitat de ser d’una altra manera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s